משימה 5 – תפוחים – צהלה כרמל

יוסי ברויער No Comments on משימה 5 – תפוחים – צהלה כרמל
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

תפוחים בקרם שמנת, פירות ופרורים פריכים

 

החומרים לפירורים

 

  • 50 גר' אבקת סוכר
  • 100גר' חמאה
  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 1 חלמון

 

אופן ההכנה: 

 

  1. לשים את כל החומרים לבצק אחיד
  2. מפוררים ואופים עד להשחמה
  3. לאחר קירור קל מפוררים שוב לפירורים קטנים בעזרת האצבעות.

 

לקרם

 

  • 1/2 2 כוסות חלב
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות קורנפלור
  • 5 כפות סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או ריץ
  • 4 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

 

  1. מרתיחים את החלב
  2. בקערה נוספת בוחשים את החלמונים הסוכר והקורנפלור
  3. כשהחלב רותח מוסיפים אותו לתערובת החלמונים ובוחשים בשנית
  4. מחזירים את הבלילה לסיר ומבשלים עד להסמכה
  5. מקררים היטב. מקציפים את השמנת מתוקה ומוסיפים לתערובת המבושלת הקרה.

 

לתפוחים מוקפצים

 

  • 4 תפוחי גרנד חתוכים לקוביות
  • 50 גר' חמאה או מרגרינה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף ליקר
  • קורט קינמון

 

אופן ההכנה

 

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את התפוחים
  3. מפזרים מעל סוכר וקינמון ומקפיצים כעשר דקות עד שהתפוחים מתרככים
  4. מצננים.

 

לרוטב פירות היער

 

  • 1 כוס פירות יער או דובדבנים או תות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות ליקר דובדבנים
  • טוחנים את הפירות הקפואים עם הסוכר והליקר

 

להרכבה:

 

מרכיבים שכבות לפי הסדר הבא:

 

בתחתית הגביע מזלפים מהקרם עליו מוספים תפוחים מוקפצים, ומעליו לזלף שוב שכבת קרם, מעל הקרם לסדר שכבת פירות יער, ומעל לפזר שכבת פירורים. לקישוט אני הוספתי שוקולד לבן מקולף.

 

בהצלחה!



0 תגובות